kevään väriä kasveilla soilikki

Viherkasvien huumaa

Käynnit kukkakaupoissa pisti pään ihan pyörälle ja tulinkin jo tulokseen, että tarvitsen isomman talon, enemmän ikkunoita, viileän kukkahuoneen ja kasvihuoneen, enemmän siis tilaa kaikille ihanille kasveille😊

Joissain kukkakaupoissa pääsee ihastelemaan vanhoja emokasveja, joiden pistokkaita on sitten myynnissäkin. Enpä ollut ennen nähnyt kattoon asti yltävää enkelinsiipeä, mutta sellainen oli Turengin kukkakaupassa! Emokasvi ei taida olla myynnissä, mutta pienempiä kylläkin.

Monet voivat muistaa lehtibegonian mummolasta ja sieltä se on itsellekin tuttu. Kauniit lehdet tekevät siitä edelleen suositun viherkasvin.

Itsellä se perus saniainen ei ole koskaan kunnolla menestynyt, enkä ole tullut ajatelleeksi miten paljon erilaisia saniaisia sitä onkaan. Tällaisista en ollut koskaan kuullutkaan, mutta näiden nimet olivat ihan ymmärrettäviä kun katsoi kasvia lähemmin.

Paljon oli minulle ihan uusia tuttavuuksia kasveissa, kuten tämä maija ´network´ (Calathea ´Network`), jonka lehti on todella kaunis.

Kaunislehtinen kasvi on tämä soihtuköynnöskin

viherkasvi soihtuköynös

Olen kyllä kuullut puhuttavan kasvista yönkuningatar ja joskus sellaisen nähnytkin, mutta Turengin kukkakaupassa selvisi, että usein menee ihmisiltä sekaisin kaksi kasvia eli yönkuningatar (Selenicereus grandiflorus) ja yönprinsessa (Selenicereus pteranthus), näistäkin oli emokasvit nähtävillä ja emoista lisättyjä kasveja myynnissäkin. Ja ilmeisesti tuoksulehtikaktus muistuttaa myös noita edellä mainittuja aiheuttaen vielä lisää sekaannuksia nimissä ja tunnistamisessa.

Ihastelin kaikenlaisia viherkasveja ja samalla mietin miten hienoja nimiä kasveilla onkaan, amatsoninlilja, apostolin miekka, papinkaura, cissus, myrtti…

Jatkoin matkaa Lahteen ja melkoisen pysäyttävä näky oli Kukkatarha Koskisellakin, kun astuin myymälään sisään. Valtavan kokoinen huonekuusi, joka hipoo kattoa ja tämäkin jättiläinen oli myytävänä!

Isoja kasveja löytyi täältäkin vaikka varsinaisia emokasveja ei ollutkaan ja mukavana lisänä oli ilmainen istutuspalvelu kasveille. Helppo hoitoisista kasveista kun pidän niin klusia olisi kuulemma juurikin sellainen. Ehkä tällainenkin vielä muuttaa joskus minun luo…

Kaikenlaiset kaktukset ja tyräkit on myös minun mieleen ja eipä ole tullut ajatelleeksi, että tyräkit ovat sukua joulutähdelle! Senkin opin tällä reissulla.

Kukkivista kasveista ihastutti tämä primuliina, jolla on todella kauniit kuviot lehdissään

Sammalpalloihin istutetut kasvit oli hienon näköisiä ja näitähän voi itsekin kokeilla tehdä, jos ei halua ostaa valmiina. Ohjeena oli, että näille riittää kerran viikossa sammalpallon kastelu vedessä.

Kukkatarhalla iskin silmäni kukkivaan kliiviaan ja kerroin, että taidan olla huono kliivian kasvattaja, kun en saa sitä menestymään ja kukkimaan. Sain vinkin, että kukintaan voi vaikuttaa ruukun koko. Liian isoon ruukkuun laitettuna kliivia rupeaa tekemään juurta ja unohtaa kukinnan ja liika kastelu on tietysti pahasta. Näistä opeista innostuneena poistuin kaupasta uusi kliivia kainalossa, katsotaan miten tässä kasvatuksessa käy….

Jos jollain on kokemuksia kliivian kasvattamisesta niin mieluusti niistä kuulisin, kaikki vinkit on tarpeen 🙂

Viherkasvi terveisin Miia Nekolta

Lisää samasta aiheesta