Kotimainen lannoitevalmistaja

Oy Neko Ab on vuonna 1941 perustettu suomalainen perheyritys. Valmistamme ja jälleenmyymme lannoitteita harraste- ja ammattiviljelyyn. Lisäksi toimimme Maestral Kaksipyörätraktorin maahantuojana ja jälleenmyyjänä.

Historia
Kemisti Pentti Naapuri tuli yrityksen johtoon 50-luvulla. Sotavamman seurauksena kuuroutuneena hän katsoi parhaaksi toimia yksityisyrittäjänä ja näin varmemmin työllistää itsensä. Yrityksen alkuvuosien valmisteita olivat mm. Sooda, Etikka, Juustonjuoksutin, Suuvesi, Huis-hyttysöljy, Tanssilattianliukasjauhe, Dollar-autovaha.  Erikoisuutena Pentin oma desing, Fibera-jääkiekkomaila, joista yksi lienee nähtävillä Suomen jääkiekkomuseon kokoelmissa Tampereella.

Lannoite
Vuonna 1962 Pentti Naapuri kehitti oman lannoiteliuoksen. Ensimmäiset 500 kpl erä pieniin lasipulloihin pakattua kasviravinnetta lähti maailmalle myyntiedustajien salkuissa.
Kysynnän kasvaessa ja laajentuessa myös ammattiviljelmille, yrityksen tuotantosuunta keskitettiin lannoitevalmistukseen.

Yritystoiminta
Yrityksemme on toiminut yhtäjaksoisesti 80-vuotta. Aimo Naapuri, toimitusjohtaja ja muusikko Simo Naapuri, myyntijohtaja ovat yhdessä kasvattaneet ja kehittäneet Nekon yritystoimintaa lannoitealan jättiyritysten rinnalla.

Neko, kotimainen lannoitevalmistaja, tarjoaa monipuolisen valikoiman NPK-lannoitteita ja hivenaineita ammatti- ja harrasteviljelyyn, myös luomutuotantoon. Tuotteissamme pidämme tärkeänä korkealaatuisuutta, tarkoituksenmukaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Kasvialalla työskentely on innostavaa ja inspiroivaa. Onkin ilo olla mukana ilmiöksi kasvaneessa kiinnostuksessa vihermaailmaa kohtaan.
Tiedämmehän – onni kasvaa puutarhassa!

Lannoitemyyntiä 80 vuotta, Neko kotimainen lannoitevalmistaja