Askartelua

Ideoita omaan askarteluun

Joulu kun rupeaa lähestymään niin askarteluvimmaan kaipaa ideoita ja nyt rupeaakin olemaan joulun ajan markkinoita ja käsityömessuja, joissa voi käydä ihastelemassa mitä kaikkea ihmiset osaavatkaan tehdä.

Minä pääsin aloittamaan ideoiden hakemisen Tiialta, hän on yrittäjä, Järvelästä. Tiia tekee yrityksensä Tiian piha nimissä pihatöitä, mutta myös valtavan hienoja käsitöitä, muun muassa käytetyistä hevosenkengistä. Ajatuksena on antaa kierrätys ja keräysmateriaalille uusi elämä ja samalla luoda kaikkea kaunista.

Kyllä tuli potkua omille ajatuksille, kun olin jämähtänyt ajattelemaan kranssin tekoakin vain niin, että tehdään pajusta pohjarinkula ja siihen kiinnitetään kaikenlaista. Mutta voisihan kranssin tehdä, vaikka leikatusta piippuköynnöksestä, kuten tässä!

Heti rupesi mielessä surraamaan, että mitä löytyisi omasta tai tuttujen puutarhoista, jota voisi hyödyntää…

Metalliverkosta saakin vaikka minkälaista lokeroa ja laatikkoa, jonne voi laittaa vaikka lasipurkkeja. Näitä kun katselin, niin rupesi joululahja ideat muodostumaan 😊

Kyllä on tarpeen päästä katselemaan ja ihastelemaan muiden tekemistä ja oivalluksia, siitä kun tulee itsellekin valtavasti energiaa. Enpä ollut tätäkään tullut ajatelleeksi, miksi ei voisi viedä sen jouluisen glögi pullon tällaisessa puulaatikossa.

Huono juttu oli tietysti se, että olisin halunnut ostaa itsellekin, vaikka ja mitä. Ne hevosenkengistä tehdyt esineet…

Seuraavaksi onkin ohjelmassa kirppari kierros. Sitähän voisi kaikenlaisista laseistakin tuunata, vaikka tuikkukynttilän alusia, kieputella lasipullojen ympärille narua ja saada kauniit maljakot, lasipurkin ympärille laittaa pajua ja sisään valot… ja tämäkin, valkosipulista tehty asetelma kukkaruukkuun! Nämä olivat Tiian tekemiä, mutta niistä innostuneena mietin jo, että mitä sitä löytyisi kotoa, jota voisi hyödyntää itse tehtyihin askarruksiin….

Onko sinulla vakio markkinat joulun alla, joissa käyt? Varmaankin melkein joka kylältä löytyvät jotkin markkinat ja nythän sitä voisi tehdä retkiä vähän kauemmaksikin ja käydä tutustumassa uusiin paikkoihin. Tässä muutamia paikkoja, joissa en ole käynytkään, mutta ehkäpä tänä vuonna.

Riihimäki 19.11.2022 Saksalaiset joulumarkkinat, Järvelä 26.11.2022 joulumarkkinat, 3-4.12 Hausjärvi Villa Watkula, 10-11.12 Lohja menneen ajan joulumarkkinat.

Ja jos Tiian tuotteista kiinnostuit, niin niitä on esillä noilla edellä mainituilla markkinoilla ja www.tiianpiha.fi

Niin, tällainen sitten tuli mukaan tältä retkeltä. Tuohon saa vaikka kynttilän laitettua talvella ja kesällä kukkasen. Eikös hevosenkä tuo onnea, joten sitä nyt odottelen roppakaupalla ensi vuodeksi, kun näinkin monta hepankenkää toin kotiin 😊

Terveisin askartelun huumassa Miia

Lisää samasta aiheesta