Askartelua syksyllä neko

Risuista koristeeksi

Pihan puskia leikatessa rupesin miettimään miten leikattuja oksia voisi hyödyntää ja voisiko niistä tehdä jotain koristuksia syksyyn ja talveen, kun kesäkukat ovat jo luovuttaneet ja nuupahtaneet. Paitsi pelargonit, jotka kukkivat ja työntävät uutta nuppua kylmistä ilmoista välittämättä 😊

Vaahteran vesoja puskee pihalla vähän joka paikasta ihan haitaksi asti ja nuoret vaahteran vesathan on pitkiä suoria piippoja. Niistä saakin helposti ja nopeasti eri pituisia nippuja, jotka voi sitoa rautalangalla tai narulla kiinni. Omat vaahteran vesat kun loppuivat kesken, niin siirryin tätini pihaa parturoimaan. Samalla tein pajusta ja kanukasta nippuja. Kanukan oksat pitävät hyvin värinsä ja siitä tein pari vuotta sitten kranssin pohjia, jotka ovat edelleen punaisia. Keltavihreät kanukan oksat ovat myös hienon näköisiä kaikenlaisissa askarruksissa. Mukaan tädin pihasta tuli myös villiviinin ja pihdan oksia, käpyjä ja sammalta.

Oksien hyödyntämistä pihakoristeina

Ajatuksena askarruksia tehdessä oli, että oksaniput muuntuu vuodenajan mukaan ja niitä voi laittaa erilaisiin astioihin, mitä nyt nurkista sattuu löytymään tai kesäkukilta jää vapaaksi.

Villiviiniköynnös on mahtavan värinen tähän aikaan ja sitä kieputin osaan oksanippuja. Nyt kun rupeaa tulemaan iltaisin aina vain aikaisemmin pimeää, niin on pakko saada jotain valoa pihalle ja patterivaloja tykkään laitella ympäriinsä.

Oksien ympärille saa kiedottua myös sammalta, käpyjä ja vaikka erilaisia marjaterttuja. Joulun lähestyessä askarruksiin voi lisäillä vaikka tonttuja. Kevättäkin jo kaavailin ja silloin nippujen kaveriksi voisi tulla narsisseja…. No, kunhan nyt ensin eletään tämä syksy ja talvikin niin katsotaan sitten kevättä 😊

Pienimpiä oksanippuja tein sisälle ruukkuihin ja laitoin niihinkin valoja, tulee oivat yövalot. Ja näitähän voi tuunata myöhemmin joulun henkeen. Kirpparilta haalin kaikenlaisia pikkuruukkuja ja nyt kaikki tutut saavatkin tuliaisina valorisuruukkuja. Oksaniput voi tukea ruukkuun, vaikka soralla, samalla tulee ruukkuun vähän painoa, ettei se kaadu.

Kaikenlaista sitä voi hassutella ja tuunailla juttuja omista tarpeista. Päästetään luovuus valloilleen ja nautitaan tästä värien leiskusta ja toivotetaan talvikin tervetulleeksi!

Syksyisin terveisin toivottaa Miia

Lisää samasta aiheesta